Hrvatska dehonijanska mladež (HDM) pokreće inicijativu posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu kroz obavljanje devetnice Prvih petaka, tzv. “devetnice spasa”, od listopada 2014. do lipnja 2015.

Devetnica spasa za mlade

Hrvatska dehonijanska mladež (HDM) župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici, koja je na poseban način posvećena Presvetom Srcu Isusovu, pokreće inicijativu posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu kroz obavljanje devetnice Prvih petaka, tzv. “devetnice spasa”, od listopada 2014. do lipnja 2015. Devetnica počinje u petak, 3. listopada 2014., na 16. obljetnicu proglašenja blaženim Alojzija Stepinca.

Središnji dio “Devetnice spasa za mlade” je obnova posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu na svetkovinu Srca Isusova, 12. lipnja 2015., u povodu 115. obljetnice prve posvete hrvatske mladeži Srcu Isusovu (1900.), 250. obljetnice uspostave liturgijskog blagdana sa časoslovom i misom u čast Presvetog Srca Isusova od strane pape Klementa XIII., na zamolbu poljskih biskupa (1765.), te 340. obljetnice od ukazanja svetoj Margareti Alacoque u Paray-le-Monialu (tijelovska osmina 1675. ).

Nakana ove velike “Devetnice spasa za mlade” je kanonizacija blaženog Alojzija Stepinca, duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu, te blagoslovljeni plodovi nadolazećeg Svjetskog dana mladih u Krakovu 2016.

Obnovu posvete mladeži Srcu Isusovu pokrenula je i ostvarila zajednica HDM-a i 2010., te tako obilježila 110. obljetnicu prve posvete, prigodom dolaska relikvije sv. Margarete Marije Alacoque u župu u Trnovčici zalaganjem svećenika Srca Isusova, dehonijanaca koji u njoj djeluju, napose župnika o. Andrzeja Wośka SCJ.

Hrvatska dehonijanska mladež poziva mlade diljem Lijepe Naše da se organiziraju unutar svojih župnih zajednica, zajednica mladih, pokreta i udruga, i da se uključe u ovu inicijativu. Kroz devet prvih petaka u mjesecu potrebno je, ispovjediti se (po potrebi, ali preporučljivo), sudjelovati u misi i pričestiti se.

“Devetnica spasa za mlade” i posveta hrvatske mladeži Presvetom Srcu Isusovu prvi je dio dvogodišnje priprave HDM-a za Svjetski dan mladih u Krakovu 2016., a koji se održava u znaku otajstva Božjeg milosrđa. Ono se u župi djelovanja Dehonijanske mladeži na poseban način štuje, pa će drugi dio priprave za SDM, u pastoralnoj godini 2015./16., biti upravo u znaku Božjeg milosrđa i u nastojanju širiti njegovo štovanje među mladima.

IKA/Bitno.net