Sedmi put u Hrvatskoj, a šesti u Zagrebu, održava se volonterski projekt 72 sata bez kompromisa. Sve započinje svetom misom koju će danas predvoditi pater Tomislav Špiranec u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu s početkom u 18:30.

Nakon toga, u petak i u subotu odvijat će se volonterske beskompromisne akcije radnog, socijalnog i ekološkog tipa tijekom kojih će mladi ljudi svojim talentima, snagama i vještinama učiniti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici. Cilj projekta je okupiti mladež i osvijestiti je o važnosti volontiranja, osluškivanja potreba bližnjih i sudjelovanja u konkretnim promjenama.

Neki od njih tijekom ova dva beskompromisna dana uređivat će školska dvorišta, graditi rampe za invalidska kolica, krečiti kuće, bojati klupe i čistiti okoliš – tako će cijelu Hrvatsku zazeleniti dar solidarnosti, ljubavi, predanosti i osjetljivosti. Kao što ovogodišnji slogan projekta kaže „Budi promjena“, tako će i mladi unijeti promjenu u svojim sredinama.

Kako bi se cijela volonterska priča zaokružila, projekt će završiti svetom misom u nedjelju u 11 sati, koja će se također održati u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu.

O projektu: 72 sata bez kompromisa najveći je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a cilj mu je osvijestiti potrebe lokalne zajednice kroz radne, ekološke i socijalne akcije. Prava čar projekta krije se u riječi beskompromisno – to znači da mladi daju svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima to najviše treba. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, a Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Ove godine on se održava od 15. do 18. listopada u 15 hrvatskih gradova pod geslom Budi promjena! U Hrvatskoj je dosada sudjelovalo više od 10 tisuća tisuća volontera.