Hrvatski nadbiskupi i biskupi uputili su svojim vjernicima te svim ljudima dobre volje božićne i novogodišnje čestitke i želje. Evo tek nekih naglasaka iz tih čestitaka.

Božićna čestitka

Križevački vladika Nikola Kekić spominje u svojoj čestitci proslavu 400-te obljetnice crkvenoga zajedništva te želi da ustrajemo u tom zajedništvu potpomognuti susretom s Isusom u jaslicama što je ujedno i poziv na obraćenje.
Ivan Milovan, porečko-pulski biskup, usredotočio je svoje božićno razmišljanje i čestitku na vrednovanje obitelji i prijateljstva te poželio više međusobnoga poštovanja.
Riječki nadbiskup Ivan Devčić ističe da je Bog izabrao biti čovjekom da bismo i mi izabrali Boga za siguran hod životom ususret vječnosti.
Požeški biskup Antun Škvorčević ističe važnost duhovnoga proživljavanja otajstva Božića i da naše brige budu blagoslovljene.
Splitski nadbiskup dr. Marin Barišić u svojoj čestitci ističe: Otkad je zasjalo betlehemsko svjetlo, nismo sami u našoj stvarnosti koja je obilježena Božjom ljubavlju i skrbi za nas, a sve nas to potiče da se ničim ne damo zaslijepiti.
Srijemski biskup Đuro Gašparović jednostavno ističe: Bog koji misli na nas poticaj nam je da i mi mislimo na druge.
Varaždinski biskup Josip Mrzljak daje pregled prošlogodišnjih zbivanja u kojima vidi znakove Božje nazočnosti u Biskupiji i poticaj za svesrdno daljnje zauzimanje za opće dobro.
Nadbiskup Želimir Puljić iz Zadra upućuje svoju čestitku te kaže: Pojavljujući se kao čovjek, Bog nas je sve pozvao na međusobno poštovanje, što ćemo moći ostvariti ako se damo voditi Božićnim svjetlom, a ne nekim varavim svjetlilima potrošatva u kojemu čovjek gubi onu uzvišenost na koju ga je Bog pozvao.

rv/bitno.net