Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je Denisa Maslova novim ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, objavila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

Denis Maslov je diplomirani teolog i sveučilišni specijalist Probacijskog tretmana, a službu ravnatelja Caritasa preuzeo je u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, naslijedivši č. s. Vlatku Topalović koja je tu službu vršila 4 godine (2016.-2020.).

Novom ravnatelju dekret je uručio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović naglasivši kako je karitativna služba izraz djelotvorne ljubavi i važan dio poslanja Crkve. Pozvao ga je da službu ravnatelja vrši u duhu ljubavi i milosrđa, zajedno sa suradnicima i volonterima Caritasa, te da pomoć usmjeri prema najpotrebnijima: obiteljima s više djece te onima koji nemaju nikoga da im pomogne, vodeći računa da i topla ljudska riječ tješi i vraća nadu.

U župi Obraćenja sv. Pavla na Pujankama u Splitu volontirao je u uredu župnog Caritasa, a kao vjeroučitelj radio je u nekoliko osnovnih i srednjih škola na području Splita i Šibenika. Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa odradio je u Probacijskom uredu Split, te je uspješno položio državni stručni ispit.

Voditelj je na volonterskom projektu Socijalne samoposluge „Solidarnost Split“ te koordinator volontera za što je prošao i edukaciju u Volonterskom centru Split. Vanjski je suradnik Centra sa socijalnu skrb Split na mjerama PBiN-a te nadzora nad roditeljskom skrbi.

Posljednjih šest godina bio je voditelj Centra za beskućnice/ke u udruzi “MOST” koja pomaže beskućnicima u socijalnoj integraciji. Voditelj je sportske sekcije Hrvatske mreže za beskućnike te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.