Caritas Dubrovačke biskupije uplatio je 20 tisuća eura Caritasu Albanije kao pomoć albanskom narodu pogođenom nedavnim potresima, prenosi IKA.

Novac je prikupljan u crkvama na području Dubrovačke biskupije na Nedjelju Caritasa 15. prosinca 2019. godine te je tako šira vjernička zajednica bila uključena u akciju pomoći.

U pozivu na ovu akciju biskupijski vikar don Ante Burić je istaknuo: „Nakon što nam naglašava potrebu da nosimo bremena jedni drugih, Apostol poziva kršćansku zajednicu na činjenje dobra svima (usp. Gal 6,10). Treća nedjelja došašća, koju obilježavamo i kao Nedjelju Caritasa, na poseban način nam želi naglasiti ovu potrebu koja bi u bitnom trebala obilježavati naš hod u vjeri. Potaknuti stradanjima koja su, u nedavnom potresu, pogodila albanski narod, odlučili smo da u našoj biskupijskoj zajednici Nedjelju Caritasa, posvetimo prikupljanju pomoći za sve stradalnike.“

Podsjećamo, potres koji je 26. studenog pogodio zapadnu Albaniju odnio je 52 života, a više od 3000 ljudi završilo je s lakšim i težim povredama.

Bitno.net