Blanka Vlašić osvojila je brončanu medalju u skoku u vis na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru s preskočenih 197 cm, prenosi Večernji.hr.

Hrvatskim novinarima u Riju je pristupila skokom preko ograde koja dijeli novinare od sportaša te im je dala izjavu.

“Ovo će uvijek biti moja posebna medalja, borila sam se kao ranjena srna u šumi, koja bježi od lovca i, eto, lovac je nije ulovio i osvojila je broncu. Naravno da uvijek očekuješ najbolje, dođeš na stadion i nadaš se da ćeš skočiti 2.05, ali u realnosti to nije tako. Ja 20 godina imam svoj zalet, a sada smo zbog operacije iskušavali taj drugi, s kojim nisam baš srasla. Desna noga me je jako boljela. Već sam na samom početku vidjela da ću se mučiti i boriti za svaki skok. Primila sam no ja tu nogu ipak nisam potpuno osjećala”, kazala je Blanka, dodavši kako je i sama sumnjala u sebe.

“Prije dva tjedna me toliko boljelo da sam rekla da neću ići u Rio de Janeiro. Srećom, ipak smo došli u Brazil, na krilima vjere i Boga koji me vodio. Gspodin me doveo tu gdje sam sad. Nisam se mogla ni zatrčati, jedva sam tenisice mogla navući, došla sam u Rio sam na vjeru, a tamo gdje sam ja stala, on je preuzeo kormilo i nastavio je”, dodala je Blanka, a onda je uzbuđeno rekla.

“Ma jeste li samo vidjeli koliko sam bila blizu dva metra? I mene je to iznenadilo. Zapravo, kad je završilo nisam ni znala da sam osvojila broncu. Ovo je stvarno moja medalja za hrabrost, moja najbolnija medalja. Mislim, sada sam na prekretnici – ili ću na potpunu rehabilitaciju, bez treninga i skokova do sve to ne zacijeli ili ću otići”, kazala je Blanka, dodavši, “Makar, treneru sam rekla – sada će me morati trenirati do Tokija”.

VL/Bitno.net