Biskupi Biskupske konferencije BiH odlučili su da će se u nedjelju 3. siječnja u svim crkvama u Bosni i Hercegovini prikupljati samo jedna kolekta koja će u cijelosti biti proslijeđena Hrvatskoj biskupskoj konferenciji kao pomoć pri saniranju posljedica potresa.

Nakon što je razorni potres 29. prosinca nanio velike štete na području Petrinje, Siska, Gline i Zagreba te okolnih mjesta bosansko-hercegovački biskupi odlučili su, osim izraza solidarnosti, i konkretnom akcijom pomoći pogođena područja. Tako će se u svim župnim crkvama pod nedjeljnim misama prikupljati samo jedna milostinja koja će u cijelosti preko nad/biskupijskih ekonomata, u dogovoru s Hrvatskom biskupskom konferencijom, biti proslijeđena najpotrebitijima.

Iz Vrhbosanskoj nadbiskupije pozvali su župnike da animiraju vjernike na sudjelovanje u ovoj akciji. „Vi ovih dana učinite sve što je potrebno da obavijestite svoje župne zajednice kako bi svi koji žele, ali zbog još uvijek nepovoljne epidemiološke situacije ne mogu sudjelovati na misi, poslali svoje priloge“, stoji u dopisu župnicima kojega su potpisali vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te kancelar preč. Mladen Kalfić.