Uzinic

“Dragi mladi prijatelji! Želim vam srdačnu dobrodošlicu u Dubrovnik, grad u kojem želimo proslaviti Gospodina i prepoznati ga među nama. Uskrsnuli Gospodin korača s nama stazama našega života. On je tu. On i danas želi doći do nas i dotaknuti naše srce. Želi nas osloboditi svega onoga što nas sputava da svoj život živimo u punini i slobodi, koja je njegov dar. Na slobodu smo pozvani, i tom smo se pozivu odazvali!

Isus je živ. To svjedoči i ovo naše okupljanje, jer samo snagom njegova životvornog Duha, istog onog Duha kojeg je darovao apostolima onoga uskrsnog jutra, možemo bez straha svjedočiti za njega, živeći u sigurnosti da je on s nama.

Dragi mladi prijatelji! Neka nas ovaj susret u kojem ćemo susresti jedni druge te svi zajedno samog uskrsnulog Krista, ohrabri u našim životima kako bismo bili autentični i neustrašivi njegovi svjedoci u svijetu i vremenu u kojem živimo. 

Neka uskrsnuli Gospodin milostivo izlije obilje svoga blagoslova na sve nas, kako bismo s ovoga slavlja otišli s većom vjerom, čvršćom nadom i ražarenom ljubavlju i novim se snagama trudili u izgradnji Kristova kraljevstva pravde, ljubavi i mira.”