Biskup

Riječ je o danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova uz koju se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II., od 1995. godine, obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.

Ovogodišnji dan molitve za posvećenje svećenika dodatno dobiva na značenju i aktualnosti u Dubrovačkoj biskupiji, pa biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice u četvrtak 14. lipnja na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu Sv. Ignacija u Dubrovniku. Susret će započeti u 10 sati pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Sve upravitelje župa i župnike, rektore crkava i samostanske poglavare samostana čije su crkve otvorene za javno bogoštovlje, dubrovački biskup obvezuje da na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 15. lipnja, nakon jedne od misa organiziraju uru klanjanja ili drugu pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja, a na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrešnom Srcu Marijinu. (ika/bitno.net)