Ivas

Foto: IKA
U prigodi početka nove školske i vjeronaučne godine, Katehetski ured Šibenske biskupije organizirao je u četvrtak 13. rujna u katedrali svetog Jakova misno slavlje za sve vjeroučitelje koji djeluju na području biskupije.

Predvoditelj slavlja šibenski biskup Ante Ivas novim katehetama podijelio je kanonske mandate za podučavanje vjeronauka u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. Vjeroučitelji su izmolili i ispovijest vjere.

Kako je podjela mandata održana na blagdan svetog Ivana Zlatoustog biskup Ivas u homiliji vjeroučiteljima kao primjer i uzor preporučio je spomenutog velikana kršćanstva. “Svetog Ivana progonitelji nisu mogli ušutkati. Ne dopustite da vaš glas utihne”, poručio je biskup vjeroučiteljima.

“U školi djelujete u ime Crkve i Isusa Krista. Vi ste od njega izabrani i poslani naviještati Radosnu vijest. Ne trebate se bojati nikoga. Vjeronauk je stekao svoj ugled u školama, a na poseban način kod roditelja. Ne može se promijeniti činjenica da velik broj učenika pohađa vjeronauk”, poručio je biskup Ivas.

“Vjeroučitelji u Crkvi i hrvatskom društvu imaju veliki ugled. Sačuvajte taj ugled”, zaključio je biskup Ivas. (ika/bitno.net)