Najveći Božji blagoslov ovoj zemlji je Isus Krist, poručio je 1. siječnja, na Novu godinu, šibenski biskup Ante Ivas u svečanom misnom slavlju u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku. U Isus Kristu ostvarilo se zajedništvo Boga s ljudima, i to zauvijek. Čovjek u Bogu može doseći svoje najveće blago, poručio je biskup.

Danas želimo svim ljudima da u novoj godini otkriju Boga kao trajno bogatstvo koje se ne da istrošiti. Baštinici smo slobode po Bogu, poručio je biskup. Upozorio je na sve što se danas uime slobode radi. Embriji se zamrzavaju i tako čekaju smrt. Uime ljudskih prava i sloboda ubijaju se nerođena djeca, provode se zakoni o pobačajima i eutanaziji. Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se protuprirodan pristup ljubavi i seksualnosti, nudi se protuprirodan pristup začeću i rađanju. Zgroženi smo nad činjenicom da se ovih božićnih dana uime ljudske slobode i prava izlilo toliko mržnje i izrugivanja učiteljima i ravnateljima škola koji ukazuju na pravu problematiku uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

Podržavamo sve one koji su spremni ljudske vrednote života živjeti i svjedočiti. Podržavamo njihovu slobodu i da demokratsko pravo brane svim dozvoljenima sredstvima, istaknuo je biskup Ivas. (ika/bitno.net)