Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski sudjelovao je uime Zagrebačke nadbiskupije kao gost na koncertu „Božić u Ciboni“ u pondjeljak 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana u KC Dražen Petrović u Zagrebu.

Pozdravljajući prisutne, biskup Gorski je prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. „Ovaj koncert započeo je prije 33 godine u svrhu obnove naše katedrale. Baš kada smo se spremali polako skinuti skele sa zvonika, dogodio se potres“, rekao je biskup Gorski, istaknuvši da je u međuvremenu kardinal Bozanić odlučio da se prikupljena sredstva ne uplaćuju za obnovu katedrale, već da se uplate za obitelji koje su ostale bez doma u potresu ili imaju mnogobrojnu djecu. „Draga nam je i potrebna katedrala, ali važniji su nam ljudi, a osobito djeca koje je sve manje“, istaknuo je biskup Gorski.

„Slušat ćemo večeras pjesmo o Isusu, Sinu Božjemu koji je postao čovjekom. Neka to ne ostanu samo pjesme. Dopustimo da njegova svjetlost obasja tamu naših duša, zablude naših umova, ranjenost naših osjećaja kako bismo, obogaćeni ljubavlju, mogli širiti mir i radosnu nadu u našem narodu“, poručio je biskup Gorski. Zahvalio je Gradu Zagrebu na pomoći oko obnove katedrale, ali i gledateljima te izvođačima. Svima je zaželio čestit Božić i mirom, svakim dobro i novim životom blagoslovljenu novu godinu.

Na koncertu su božićne pjesme izveli Mia Dimšić, Marko Tolja, Battifiaca, Sandra Bagarić, Vlado Kalember i Klinci s Ribnjaka, Žera, Lara Antić Prskalo, Mirko Švenda Žiga, Zvjezdice, Feminem, Zsa Zsa, Josipa Bilić, Roko Radovan, Božićni zbor, LADO, Tri Božićne gracije (Ena, Linda, Melita), Ricardo Luque, Ivan i Marin Bulić, Marko i Gazde, Stanko Šarić i Marko Bujanović. Također, sudjelovala su i kulturno-umjetnička društva iz Zagreba i okolice.

„Božić u Ciboni“ održava se u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Kulturnog centra Travno, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima, Zagrebačkom filharmonijom i Zagrebačkim gradskim kazalištem „Komedija“.