Nakon dvadeset dana nevrijeme je 25. lipnja 2021. zastrašujućom snagom ponovno zahvatilo Požešku dolinu. Iznenadna kiša nošena vjetrom i krupni led na području grada Požege, Kutjeva i Pleternice te u općinama Jakšić i Kaptol za dvadesetak minuta oštetili su brojne zgrade, među njima i crkvena zdanja, krovove i fasade, razbili automobilska stakla, uništili poljoprivredna dobra. Strah se naselio u srca nastradalih ljudi a zavladala bespomoćnost i tuga pred uništenom ljetinom.

Dok vam zahvaljujem za molitvu i novčani prilog koji ste u nedjelju, 13. lipnja ove godine prinijeli za žrtve nevremena u Požegi minuloga 6. lipnja, pozivam vas da u nedjelju, 27. lipnja 2021. suosjećajnim srcem koje plače sa zaplakanima (usp. Rim 12,15) u svim našim župama uputite Bogu molitvu za ponovno nastradale ljude i uništena dobra. Molimo da Svemogući Bog prestrašene ljude izliječi svojom utjehom i ispuni im srca mirom, te potakne savjesti javnih dužnosnika da pronađu mogućnost pomoći nastradalima kako bi što prije popravili ono što je oštećeno, izgradili razoreno, nadoknadili uništenu ljetinu.

Naša molitva bit će to snažnija, ukoliko je sjedinimo s molitvom za papu Franju prigodom Papina dana, koji ove nedjelje slavimo. Caritas Požeške biskupije prikuplja novčane priloge za nastradale te ga možete dostaviti na njegov bankovni račun s naznakom „za nastradale u požeškom nevremenu“.

Neka i u ovom teškom trenutku svako vjerničko srce u Požeškoj biskupiji progovori duhovnom i materijalnom solidarnošću s nevoljnima. S vama zajedno moli i sve vas od srca pozdravlja – vaš biskup Antun.