Betlehemsko svjetlo, koje su dan ranije preuzeli u Beču, predstavnici Saveza izviđača Hrvatske predali su u nedjelju 15. prosinca kod Bogorodičina kipa na trgu ispred zagrebačke katedrale predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leki. Na ulazu u prvostolnicu svjetlo je iz ruku predsjednika Sabora preuzeo rektor katedrale mons. Josip Kuhtić te ga unio u prvostolnicu.

Pozdravljajući okupljene vjernike, a osobito izviđače, mons. Kuhtić im je zahvalio na ustrajnosti da donose, a potom i domovinom pronose Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira i ljubavi.

Po završetku mise članovi Saveza izviđača Hrvatske krenuli su raznijeti Betlehemsko svjetlo diljem Lijepe Naše, a vjernici su ga ponijeli svojim domovima.

U kasnim poslijepodnevnim satima Betlehemsko je svjetlo u rukama katoličkih skauta Riječke nadbiskupije stiglo i u Rijeku. Doček je tradicionalno bio upriličen u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske, u kojoj je uoči dočeka održana smotra dječjih zborova Riječke nadbiskupije. Upaljeno Betlehemsko svijetlo vjernici su ponijeli u svoje župe.

Izviđači će se ponovno susresti s predsjednikom Hrvatskog sabora u utorak 17. prosinca, kada će Betlehemsko svjetlo donijeti u sam Sabor.

IKA