Benedikt XVI. imenovao kardinala Bozanića članom Papinskog vijeća za medije

Kardinal Bozanić

Papinsko vijeće za društvene komunikacije ima zadatak pratiti razvoj na području komunikacija, proučavati ih i davati naputke za njihovu primjenu u evangelizaciji. Papa Benedikt XVI. imenovao je nove članove Papinskog vijeća za društvene komunikacije među kojima je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, objavljeno je jučer iz Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papinsko vijeće za društvene komunikacije ima zadatak pratiti vrtoglavi razvoj na području komunikacija, proučavati ih i davati naputke za njihovu primjenu u evangelizaciji. Na čelu vijeća je nadbiskup Claudio Maria Celli. Kardinal Bozanić je i član Kongregacije za božanski kult i disciplinu sakramenata kao i Kongregacije za katolički odgoj, Papinskog vijeća za laike, Papinskog vijeća za novu evangelizaciju te Posebnog vijeća za Europu generalnog tajništva Sinode biskupa. (hkr/bitno.net)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. prosinca 2011.

Možda vam se svidi