Hodočasnici pješaci organizirano kreću iz Zagreba u subotu 12. rujna prema Mariji Bistrici u tri smjera: od katedrale preko Sljemena. Blagoslov hodočasnika u katedrali je u 5 sati, misa u sljemenskoj kapeli je u 9 sati; iz Čučerja preko Laza, misa u Čučerju je u 10.30 sati; od Sesveta preko Laza, misa u župnoj crkvi u Sesvetama je u 9 sati.

Ulazna procesija od kapele Sv. Ladislava do svetišta u Mariji Bistrici kreće u 18.30 sati, a procesiji se pridružuju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskoga hodočašća mladih u Mariju Bistricu. Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji bit će u 20 sati.

U nedjelju 13. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost križnog puta koji animiraju mladi, a predvodi jedan od pomoćnih zagrebačkih biskupa. U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele “Ave Maria” do Crkve na otvorenom – prostora misnog slavlja. Misno slavlje u 11.30 sati predvodi kardinal Bozanić, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bitno.net