Natrag u 90-e (1), H-epicentar

Pozdrav H-epi čovječe! Želimo te obavijestiti da je sve spremno za novi H-epicentar tulum. Nastavljamo u prepoznatljivom H-epi stilu – red zabave, red altruizma, red akcije. Ovoga puta, vraćamo se u 90-e.

Zašto retro? Zašto 90-e?

Zato da se prisjetimo tih ne tako davnih vremena, svega onog dobrog što je obilježilo taj period, da osvijestimo koje su sve pogodnosti tehnološkog napretka koje često uzimamo zdravo za gotovo i izvučemo maksimum od onoga što se danas nudi.

Mnogi će reći da mi koji smo doživjeli odrastanje u eri prije digitalnog doba, raznoraznih gadgeta, iPad-ova, tableta, trebamo biti zahvalni na tome. Djeca su nekada, čak ne ni tako davno, svoje slobodno vrijeme provodila u prirodi, na ulici, u parku, igrajući se lovice, skrivača, hula-hopa, gumi-gumija i mnogih drugih sada već zaboravljenih igri, razvijajući pritom motoriku, socijalne i druge vještine.

A danas? Najveća kazna nekada je bila zabrana izlaska iz kuće, a danas je to zabrana korištenja mobitela, PlayStationa.

Nosilo se što se imalo, skupljalo za sličice, lizalo Bubija i Silk milk, zvonilo prijateljima na vrata i igralo skrivača, gumi-gumija, školice.

Više od puke zabave, glavni je moto koji nas pokreće. Želimo pomoći onima kojima je pomoć neophodna, i želimo da upravo Ti budeš dio te priče. Sav prihod od ulaznica ovog retro H-epija odlazi jednoj mladoj i maloj zagrebačkoj obitelji. Majka i otac, sa svojim trogodišnjim sinom, donedavno su, zbog nesretnih okolnosti i gubitka posla, živjeli u šupi za drva u dvorištu jedne zgrade na Trešnjevci, bez tekuće vode. Zahvaljujući dobrim ljudima, pomoć je stigla, dječak je dobio više nego dovoljno robe te su se uspjeli smjestiti u prikladniji prostor. Međutim, novci su im i dalje prijeko potrebni kako bi mogli platiti stanarinu. Zajedničkim doprinosom možemo olakšati njihovu stvarnost!

Osim zabave i humanitarnog aspekta, sastavni dio svakog Hepi-a je onaj edukacijski segment. Ovoga puta predstavljamo probleme ovisnosti o kocki koja, premda nije službeno verificirana kao bolest, predstavlja ozbiljnu prijetnju društvu, i vrijeme je da ju da se kao takvu počne i prepoznavati.

O tom problemu, koji se u čovjeka uvlači vrlo podmuklo, gotovo nečujno, svjedočit će Jura Grlić, koji je i sam prošao kroz pakao kocke, uspjevši se izdignuti iz cijele te situacije. On je primjer toga da nije problem pasti, nego ne dignuti se. Svjestan koliko je presudna bila podrška u tim teškim trenucima izgubljenosti, jer njegova obitelj ga unatoč svemu nije odbacila, i bila mu je najveća podrška onda kad ih je najviše trebao, osnovao je Udrugu za borbu protiv ovisnosti o kockanju ‘Vrijeme je da se krene’.

I ovoga puta nalazimo se u Ritmu grada, klubu s najboljim pogledom, u samom srcu Zagreba. Dress code (neobavezan) bit će vizual 90-ih, pa zavirite u mamine, tatine ormare, obližnje second-hand dućane, prisjetite se kako su izgledali vaši omiljeni likovi tadašnjih serija. Ekipa H-epicentra vas očekuje u svojim ludim kombinacijama. Nadamo se da ćete se okuražiti i malo se glupirati s nama, ali ako i ne, svejedno ste vrlo dobrodošli.

Ritam grada, četvrtak 28. siječnja, s početkom u 20 h – vidimo se!

H-epicentar | Bitno.net