Joffrey Baratheon, iz serije Igra prijestolja, vjerojatno je jedan od najomraženijih fiktivnih likova koji su se pojavili na malim ekranima proteklih desetak godina. Veseli stoga znati kako se čini da je glumac Jack Gleeson koji ga utjelovljuje suprotnost tome.

Takvim ga je barem doživio vlč. Patsy Lynch, katolički svećenik koji je vjenčao Jacka i njegovu suprugu Roisin u irskoj crkvici u mjestu Ballinskelligs.

„Vrlo jednostavno, molitveno i dostojanstveno vjenčanje televizijske zvijezde Jasona Gleesona i Roisin u glenskoj crkvi“, napisao je vlč. Lynch uz nekoliko fotografija s događaja.


Irski je svećenik dodao kako ga se dojmilo što su svi bili vrlo opušteni, a za Jack je napisao da je „vrlo skromna, jednostavna i opuštena osoba“.

U komentarima su se pojavile brojne pohvale načina na koji su irski glumac i njegova supruga odlučili sklopiti ženidbu.

„Tako bi trebala izgledati vjenčanja, a ne oni skupi raskošni događaji za koje parovi moraju posuđivati tisuće eura. Vjenčanje nije iskazivanje za župu, nego okupljanje dvaju obitelji kako bi stvorile veću obitelj, to je ljubav, a ne priča za Instagram“, napisao je jedan od komentatora.

Vlč. Lynch je za Irish Independent kazao kako su supružnici bili veoma zadovoljni vjenčanjem.

„Jack mi je jutros poslao poruku kako bi mi rekao da je ceremonija bila prekrasna i vrlo dirljiva, a nakon nje su otišli na ručak”, kazao je svećenik.

Jack Gleeson je studirao filozofiju i teologiju na Trinity Collegeu u Dublinu, a nakon što je završio sa snimanjem Igre prijestolja nekoliko godina je pauzirao od glume. Vratio se 2020. godine u BBC-jevoj komediji Out of Her Mind.