Rupert Everret

“Ne mogu zamisliti ništa gore nego da dijete odgajaju dva oca homoseksualca. Mnogi se neće složiti sa mnom. Nije me briga, to je moje mišljenje.”

Gore navedenu izjavu nije izrekao neki konzervativac ili tradicionalist kojeg bi liberalni mediji već u sljedećem redu članka mogli u skladu sa svojom uređivačkom politikom opisati te otpisati kao “nazadnog” ili “čudnovatog”. Ne, njezin autor je deklarirani homoseksualac, britanski glumac Rupert Everett, koji već dugo uživa status “gay ikone”, dakle slavne osobe omiljene u homoseksualnoj zajednici. Svoje neslaganje s time da homoseksualci usvajaju djecu Everett je izrazio u jednom članku za prestižni i tiražni The Sunday Times.

“Moja mama se i dalje nada da ću imati djecu s ženom. Smatra kako djeca moraju imati oca i majku. Slažem se s njom”, rekao je glumac poznat po ulogama u komedijama poput “Moj dečko se ženi”, ali i kazališnim angažmanima.

Izjava je, očekivano, izazvala bijesnu reakciju među gay populacijom, a Everett je odgovorio kako je to, naprosto, njegovo mišljenje koje ne želi nametati drugima.

“Slušajte, dobra je vijest da nemam namjeru aplicirati za posao u nekoj javnoj službi ili postati političar”, rekao je Everett.

G. A. | Bitno.net

Foto: Wikipedia.com