Gay

U prijedlogu zakona, koji će kabinetu predsjednika Hollandea biti predočen 31. listopada, stoji da je ‘brak zajednica dvoje ljudi različitog ili istog spola’, izvještava Telegraph. Osim toga, u službenim dokumentima bi se ukinuli nazivi majka i otac te bi se zamijenili jedinstvenim nazivom – roditelji.

Prijedlog zakona također predviđa davanja jednakih prava prilikom posvajanja djece kako heteroseksualnim, tako i homoseksualnim bračnim parovima.

Na portalu Bitno.net smo već izvještavali o snažnoj katoličkoj kritici najavljenog prijedloga zakona:

Francuski primas kardinal Barbarin: U važnim društvenim raspravama Crkva je dužna reći svoje mišljenje;

Biskup Ajaccia: Legalizirati homoseksualni brak znači uništiti obitelj.

I sam Papa Benedikt XVI. istaknuo je u svezi sa situacijom u Francuskoj (govoreći skupini francuskih biskupa koji su bili u pohodu ‘ad limina’) da je Crkva pozvana braniti obitelj i brak od svake moguće zablude o njihovoj istini. Valja braniti obitelj jer joj danas prijete pogrješna shvaćanja o ljudskoj naravi – potaknuo je Papa biskupe govoreći o važnosti obitelji za život Crkve i društva. Nije nazadnost braniti život i obitelj u društvu nego je proroštvo, jer pomaže promicanje vrijednosti koje omogućuju cjelovit razvoj ljudske osobe, stvorene na sliku i priliku Božju – ustvrdio je Benedikt XVI.

Vjera ti je bitna? Klikni like i pridruži nam se:

Crkva i društvo – nastavio je Papa citirajući dokument ‘Sacramentum caritatis’ – očekuju neizmjerno dobro od braka i obitelji utemeljene na sakramentu i stoga im se u pastoralu treba posvetiti najveća pozornost. Ustanove braka i obitelji treba uvijek promicati i braniti od svake moguće dvojbe o njihovoj istini, jer svaka šteta njima zapravo je otvaranje rane u samom ljudskom suživotu – istaknuo je Sveti Otac tom prigodom.

K. S. | Bitno.net

Foto: Shutterstock.com