rio

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti povodom prometne nesreće s tragičnim posljedicama koja se 17. srpnja dogodila u Francuskoj Gijani kada se autobus kojim je putovala skupina mladih francuskih hodočasnika iz Pariza koji sudjeluju na pripremama za proslavu Svjetskog dana mladih u Rio de Janeiru sudario s kamionom. U nesreći je poginula 21-godišnja djevojka, dok je šest hodočasnika teže ozlijeđeno. U teškom su stanju vozač i dvije osobe koje su putovale kamionom koji se sudario s autobusom u kojem su bili hodočasnici.

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone, upućenom nadbiskupu Cayennea u Francuskoj Gijani Emmanuelu Lafontu, Papa se “svim srcem pridružuje boli obitelji” i svih onih koji su pogođeni tom tragedijom te jamči svoju molitvu i svoju “duboku solidarnost” s ranjenima i onima koji su unesrećenima pritekli i pružili pomoć.

Nesreća se dogodila u blizini Mane, na cesti koja povezuje Saint Laurent du Maroni i Kourou, kojom je putovao autobus u kojem su se nalazile 23 osobe. Večeras će pariški nadbiskup kardinal Andre Vingt-Trois predsjedati molitvenim bdjenjem koje se organizira u rodnoj župi djevojke koja je izgubila život u prometnoj nesreći, dok će u katedrali Saint-Sauver u Cayenneu mons. Lafont predvoditi misu. (ika/bitno.net)