U subotu, 30.4.2022., u Zagrebu na Svetom Duhu, Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži (FRAMA) obilježava svoju 30-tu godinu postojanja i djelovanja u Crkvi u Hrvata.

Franjevačka mladež je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) i njegove duhovnosti, otkrivajući i produbljujući vlastiti poziv, sudjelovanjem u različitim crkvenim i društvenim inicijativama i aktivnostima. (Statut Franjevačke mladeži, čl.1.)

Kroz ovih trideset godina mnogi mladi su se odazvali pozivu Duha Svetoga da postanu framaši kako bi kroz bratstvo otkrili poziv koji je Bog namijenio za njih, produbili svoj odnos s Gospodinom te dublje upoznali vjeru. Kroz življenje zajedništva, redovitih susreta, pjesme, molitve, radosti i ljubavi za bližnje, mnogi framaši su razlučili gdje ih Gospodin šalje, putem bračnog života ili u redovništvo i svećeništvo.

Na susretima Frame mladi čovjek ponajprije bolje upoznaje sebe, život u zajedništvu, franjevačku karizmu te na taj način kroz bratstvo otkriva i vlastite talente i darove kako bi mogao još potpunije služiti u ovom svijetu te poput sv. Franje obnavljati Crkvu.

Pozivamo vas da budete dio proslave ove prekrasne obljetnice koja će biti obilježena 30.4.2022., u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu gdje će sv. Misa biti u 11:00 sati!