Fra Stjepan Brčina jedan je od svećenika koji vodi molitvu i nagovor danas na “Progledaj srcem: Neka vatra siđe” (prijenos možete pratiti uživo OVDJE).

U bloku koji je započeo oko 15 sati, fra Brčina održao je nagovor o duhovnoj lijenosti te molitvu koju glazbeno prati Amorose.

Popularni franjevac upozorio je kako vjernici u svakodnevnom životu zaboravljaju na Božju ljubav.

“Što će nas držati u današnjem svijetu gdje su kršćani napadani? Može nas motivirati samo Božja ljubav prema nama. Tebe treba Bog oduševiti i trebaš se u Boga zaljubiti. Ti nisi slučaj, Bog te osobno ljubi. Zašto ne prepustiš život Bogu koji te nosi na krilima, koji je razmišljao o tvojoj boji očiju i stasu, a sad odjednom Bog kao ne zna za tvoje probleme?”

“Mi ne pričamo drugima kako je Bog dobar, sve više čujem iz usta vjernika samo tugu, razočarenje, depresije, strahove, puni smo toga. A danas iščekujemo Duhove. Znam da nije lako, ali ljudi, mi se bavimo nebitnim stvarima.”

“Da sada pričam o Sotoni vi biste svi slušali. Svi samo vraga vidite u pašteti. Meni nitko nije poslao poruku da mi kaže: ‘Stjepane doživio sam živoga Boga, napokon sam sretan.’ Zato što ne dopuštamo da nas Bog osvoji, nego smo pustili da nas osvoji vrag. U koga se ti pouzdaješ? Tko vodi tvoj i moj život?”

‘Što želiš biti: duhovan ili religiozan?’

“Zašto smo duhovno lijeni, mrtvi, gladni?”

“U Knjizi Otkrivenja Krist kaže: ‘Evo dolazim.’ Mi smo zaboravili da Isus dolazi. Isus će doći u konačnici, on dolazi u svakoj molitvi, stalno dolazi. I kad mi nemamo taj osjećaj onda živimo kao da Boga nema. Zato ćemo mu sada zapjevati i slaviti ga”, poručio je fra Stjepan Brčina, dodavši: “Želim da se danas svi opredijelimo, što želiš biti: duhovan ili samo religiozan? Imamo puno onih religioznih kojih se niti sam đavao ne plaši.”