Mihael

Filipinska biskupska konferencija uputila je pismo svojim biskupijama i nadbiskupijama u kojem je preporučila da se molitva sv. Mihaelu arkanđelu moli iza svete mise u svim crkvama diljem zemlje.

Predsjednik konferencije nadbiskup Jose Palma izjavio je kako je ta molitva danas iznimno potrebna zbog lošeg stanja u državi i ‘eskalacije’ korupcije u filipinskoj vladi.

– Kroz tu molitvu zazivamo sv. Mihaela da brani nas i našu zemlju od pakosti i zamki zloga. Sveti Mihael, čije ime znači ‘tko je kao Bog’, pobijedit će zlo jer je Bog u njemu i on je jači od zla –  rekao je Palma.

Molitvu sv. Mihaelu osobno je sastavio 1896. godine papa Leo XIII., zahtijevajući da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake mise na podnožju oltara.

Leon XIII. povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, mons. Rinaldu Angeliju, kako je za vrijeme mise vidio oblak – mnoštvo razdraženih demona, nad Vječnim Gradom. Odatle Papina odluka da se u pomoć zove sveti Mihael Arkanđeo za obranu Crkve protiv sotone.

Molitva sv. Mihaelu

Sveti Mihaele Arkanđele,

brani nas u boju;

protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:

Ti, vojvodo vojske nebeske,

Sotonu i druge duhove zlobne,

koji svijetom obilaze na propast duša,

Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali.

Amen.

Bitno.net