Europski molitveni doručak, skup koji okuplja kršćanske članove i zastupnike Europskog parlamenta, započeo je sinoć svečanom večerom.

Ovaj događaj, koji se na godišnjoj bazi odvija u Bruxellesu, pokrenut je 1998., a temelj su mu dvije Isusove zapovijedi ljubavi: “Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim” te “ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga” (Mt 22, 37-39).

Svake godine ovaj događaj okupi brojne ugledne članove Europskog parlamenta, ali i ostalih europskih institucija, na molitvu i popratnu diskusiju. Tako među brojnim sudionicima možemo istaknuti Hermana von Rumpuya, bivšeg predsjednika Europskog vijeća te princa Nikolausa od Lichtensteina koji trenutačno obnaša ulogu ambasadora pri Svetoj stolici

I ove godine na molitvenom doručku sudjelovat će hrvatski predstavnici.

Jedna od suorganizatorica tog događaja, koji se ove godine odvija pod geslom: “Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“ (Mt 18,20), je i hrvatska europarlamentarka Marijana Petir.

Kako prenosi IKA, u  prigodi Europskog molitvenog doručka zastupnica Marijana Petir ugostit će u Bruxellesu članove molitvene zajednice „Dobri pastir“ koje će upoznati sa svojim i općenito aktivnostima vezanim uz Europski parlament. Oni će se susresti s članovima nevladine organizacije „Serve the City“, te predstavnicima Unije katoličkih obiteljskih udruga (FAFCE), kao i sa vlč. Patrickom Dalyjem, generalnim tajnikom Vijeća biskupskih konferencija Europske unije.

Tino Krvavica | Bitno.net