Kada je duša u pitanju, nismo dobri savjetnici samima sebi, niti dobri liječnici. Obično se Gospodin služi drugim osobama. Apostola Pavla pozvao je izravno Krist i mogao ga je odmah i bez posrednika naučiti putu savršenstva, međutim Krist radije Pavla šalje Ananiji da od njega nauči put istine. ‘Ustani – reče Gospodin – uđi u grad i tamo će ti se kazati ono što trebaš učiniti.’  I sveti Pavao će se dati voditi. Njegova jaka osobnost, koja je do izražaja došla na različite načine i u različitim prilikama, sada mu je potrebna da postane poslušan. Njegovi će ga suputnici dovesti u Damask i Ananija će mu vratiti vid: postat će čovjek sposoban da se bori za Gospodina.

Vjera u ono što nam Gospodin predlaže čini čuda. Jednom prigodom Gospodin je zatražio od nekog čovjeka da učini nešto što je ovaj iz iskustva znao da sigurno ne može učiniti. Rekao mu je neka ispruži svoju usahlu ruku. Njegova je poslušnost, znak djelotvorne vjere, omogućila čudo: »I čovjek ispruži ruku, i ona je bila zdrava, baš kao i druga.«

Ponekad će Gospodin tražiti od nas da učinimo nešto za što se smatramo nesposobnima. No dopustimo li Božjoj milosti da djeluje u nama, bit ćemo sposobni učiniti ono što smo držali nemogućim. Gospodin od nas traži da se ne oslanjamo previše na čisto ljudsku sigurnost koja će uroditi pesimizmom. On od nas traži nadnaravno povjerenje, da postanemo nadnaravni realisti, što znači da se oslonimo na njega, svjesni da Isus nastavlja djelovati u našemu životu. Sljepoća, nedostatci i slabosti – za sve to postoji lijek. Sami ne možemo ništa učiniti, ali Isus je svemoguć.

Ova meditacija kratki je izvadak iz dnevnih meditacija koje se cjelovite nalaze u knjizi Francisca Carvajala: Razgovarati s Bogom. Svezak II. (Korizma i Veliki tjedan)

[facebook]Ako ne želiš propustiti sutrašnju poticajnu meditaciju klikni like[/facebook]