SVETO TLO

Dolazak u crkvu zahtijeva dolično odijevanje: Karmelićani pozvali vjernike da poštuju svetost crkvenog prostora

Splitski karmelićani na svojoj su Facebook stranici izdali upozorenje vjernicima koji u ljetne dane dolaze u crkvu kako bi im skrenuli pozornost na dolično odijevanje. Tekst njihove objave prenosimo u cijelosti.

Foto: Karmelićani Split

“Upozorenje za ljetne dane: molimo sve vjernike da se dolično odijevaju kad dolaze u crkvu. Kao kršćani moramo imati poštovanja prema svetom prostoru i svetim slavljima.

Svjesni smo kako nam ovo ljetno vrijeme s vrućinom donosi laganije oblačenje pa i za crkvu. Sve više se vidi ljudi u kratkim hlačama, majicama i suknjama. Vruće je i mnogi sežu za što kraćom odjećom ne bi li im bilo lakše ići kroz dan. Međutim, pravila odijevanja postoje kako zimi tako i ljeti.

Znate i sami kako u mnoge javne ustanove ne smijete ući neprikladno odjeveni;  japankama, kratkih hlačama i majicama tamo nije mjesto. Fakulteti, sudovi, radna mjesta, sve su to mjesta na kojima postoji dress code i svaka osoba će to poštivati, ali kada je u pitanju crkva i sveta misa tada se mnogi krenu buniti, napeti su i samo čekaju kada će moći nešto prigovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li prigovorili svome šefu ili zaštitaru na sudu? Ne! Zašto onda prigovarate kod pravila odijevanja u crkvenim prostorijama? Ako možemo mi svećenici služiti sv. misu u dva rukava više od vas, onda možete i vi izdržati malo vrućine na slavu Bogu.”

Karmelićani Split | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 17. lipnja 2019.

Možda vam se svidi