1480490_502379586543575_1468328156_n

Dvije udruge koje svojim aktivnostima nastoje evangelizirati subkulturne skupine mladih – hrvatska Šutka i poljski Azyland – održat će idući tjedan niz tribina u nekoliko naših gradova na kojima će upoznati vjernike s onim što rade i planovima za budućnost.

“Evanđelje na ulice” zajednički je naziv za četiri tribine na kojima će članovi dvije “bratske” udruge govoriti o svojim aktivnostima i možda potaknuti mlade da im se pridruže. To ime dobro dočarava suštinu njihove evangelizacije za koju kaže da je u skladu sa pozivom pape Franje da se Crkva mora otvoriti, da mladi i oni koji se osjećaju spremnima izađu „na ulice“ naviještajući Radosnu vijest.

Bitno.net je nedavno pisalo o koncertima koje je kršćanska punk skupina Božje Ovčice (čiji su članovi također u udruzi Šutka) održavali u poljskim zatvorima. Ti koncerti, održani i u organizaciji Azylanda, upravo su primjerom za evangelizaciju usmjerenu prema rubnim područjima društva, tamo gdje je Božja riječ najpotrebnija. Upravo u Poljskoj, toj je vrsti evangelizacije posvećena velika pažnja, pa primjerice Katolička crkva organizira evangelizaciju na rock festivalima uz duhovno vodstvo, a ponekad i izravno sudjelovanje, biskupa.

“Želja nam je okupiti mlade, istomišljenike, koji se ne boje reći „da“ Kristu, a osjećaju poziv da trebaju djelovati za Njega i izvan krugova Crkve”, pojasnila je čelnica udruge Šutka Ana Mihac Kovačic nakanu koja stoji iza ove četiri tribine koje će se održati sljedećim redoslijedom:

22/1 Dvorana biskupijskog pastoralnog centra, Varaždin
23/1 SKAC, Velika dvorana u dvoruštu Bazilike Srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb
24/1 Aula Ivana Pavla II., Trsat, Rijeka
25/1 župa bl. Alojzija Stepinca, Koprivnica

Ako ste prepoznali sebe u ovom pozivu koji vam Bog upućuje preko ljudi iz Šutke iz Azylanda svakako dođite i vidite o čemu je riječ. Sve tribine počinju u 19.30 h.

G. An. | Bitno.net