Problem je nastao kada je učiteljica zatražila od svojih učenika u jezičnoj vježbi da rečenicu “Bog postoji” opišu kao mit

Jordan Wooley, 12-godišnja učenica iz gradića Katy u američkoj saveznoj državi Teksas, žalila se školskom vijeću da joj je njezina učiteljica rekla da je Bog ‘samo mit’ i zaprijetila jedinicom svima koji misle drugačije.

Američki mediji prenijeli su priču o maloj Jordan koja se žalila školskom vijeću da je bila podvrgnuta ‘ateističkoj indoktrinaciji’. Prenesen je i video na kojem se vidi kako djevojčica svjedoči pred školskim odborom u West Memorial Junior High.

Problem je nastao kada je učiteljica zatražila od svojih učenika u jezičnoj vježbi da rečenicu “Bog postoji” opišu kao mit. Kada se nekoliko učenika pobunilo i reklo kako je za njih Bog činjenica, a ne mit, učiteljica je zatražila od njih dokaze o postojanju Boga. Mala Jordan se digla i referirala se na Sveto pismo i iskustvo vjernika, ali učiteljica joj je odgovorila da to “nisu nikakvi dokazi”. Jordan je pred školskim vijećem rekla kako je učiteljica zaprijetila da će svi oni koji će napisati kako je Bog činjenica, dobiti lošu ocjenu – F, odnosno – jedinicu.

Međutim, Jordan i njezini roditelji to nisu dopustili. Žalili su se školskom vijeću, pred kojim se pojavila djevojčica i branila svoje slobodno ispovijedanje kršćanske vjere.

Nakon toga, uprava je škole dala potporu svojoj učiteljici (koja je i sama, kako kažu, kršćanka), ustvrdivši kako ona nije tražila od svojih učenika da se odreknu svoje vjere nego su je učenici pogrešno razumjeli. Uprava je dodala i kako je sam zadatak u jezičnim vježbama bio loše formuliran, te da će ga izbaciti iz programa.

Međutim, mnogi su ovo objašnjenje škole proglasili neuvjerljivim, pa su maloj Jordan dali potporu, a među njima je i guverner Teksasa Greg Abbott koji je pozvao nju i njezinu obitelj kao goste u svoju vikendicu.

G. An. | Bitno.net