Dječak koji je zagrlio papu, u školi dočekan kao heroj!

Foto: news.va

Nathan de Brito, devetogodišnji dječak koji je prošloga tjedna tijekom papinog prolaska ulicama Rija probio zaštitne ograde kako bi zagrlio papu Franju i prenio mu svoju želju da postane svećenik, dočekan je s oduševljenjem u svojoj školi u Cabo Riju.

Kako prenosi brazilska televizija, Nathan je na početku nove školske godine dočekan s gromoglasnim pljeskom, a njegovi školski kolege izjavili su kako su ponosni što je njihov prijatelj tako hrabro prošao kroz osiguranje i uspio zagrliti papu. Najviše su ih zanimali detalji susreta, te odakle mu hrabrost za taj čin.

Podsjetimo, nakon što se probio kroz osiguranje, dječak je papi šapnuo: „Vaša Svetosti, želim postati Kristov svećenik, predstavnik Krista“, a papa mu je kroz suze odgovorio: “Molit ću se za tebe, ali te molim da i ti moliš za mene.“ Prekrasna i dirljiva slika ovog susreta obišla je svijet.

-Moram još svladati malo teologije – rekao je sa smiješkom devetogodišnji Nathan, te dodao kako je potpuno spreman za sve što svećenički poziv od njega bude tražio.
-Njegovo dobro ponašanje plod je kršćanskih načela koja su njega usađena, a osobito poslušnosti – izjavila je Nathanova učiteljica Keyla Fernandes.

Otac Valdir Mesquita, dječakov župnik, posvjedočio je kako je Nathan već s pet godina govorio o svećeništvu, a uvjeren je kako će njegov čin potaknuti mnoge dječake da razmisle o duhovnom pozivu.
-Ovaj će susret zasigurno ostati u njegovom srcu i zauvijek promijeniti njegov život – dodao je otac Mesquita.

Dječak koji je zagrlio papu, u školi dočekan kao heroj!

Foto: news.va

Miodrag Vojvodić | Bitno.net

[facebook]Klikni lajk i pridruži nam se![/facebook]