Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un izdao je zapovijed za pogubljenje 33 kršćana koji su surađivali s prošle godine uhićenim južnokrejskim misionarom u osnivanju “podzemnih crkvi”, a optužbe protiv njih su da su bili dijelom “protudržavne urote”.

Vijest o mogućoj egzekuciji kršćana objavilo je više svjetskih medija, među njima i The Washington Times, te The Daily Mail. Ovaj  britanski dnevni list prenosi napise iz južnokorejskog tiska po kojima je komunistički režim u Pyonyangu odlučio smaknuti sve one koji su bili u kontaktu s Kim Jong-Wookom, baptističkim misionarom koji je uhićen prošle godine. Kim je krajem veljače pred televizijskim kamerama objavio “priznanje” kako je planirao osnovati podzemne crkve. On će vjerojatno biti oslobođen, ali tvrdnje sjevernokorejskih vlasti da je misionar djelovao pod naredbama iz Južne Koreje znači sigurnu smrt za njegove suradnike.

Inače, nedavno je Sjeverna Koreja oslobodila Johna Shorta, australskog misionara koji je uhićen nakon što je dijelio kršćanski materijal u toj zemlji, o čemu je pisao i Bitno.net.

G. An. | Bitno.net