5270708-3x2-940x627

Kršćanski misionar iz Australije John Short (75) uhićen je u nedjelju u svojoj hotelskoj sobi u Pyonyangu zbog “posjedovanja i dijeljenja religiznog materijala”, a njegova obitelj izjavila je kako mu sada prijeti 15 godina zatvora zbog toga.

Njegova supruga Karen izjavila je za televizijsku postaju ABC da je ovo drugi put da njezin suprug putuje u najrepresivniju državu na svijetu radi misionarstva, te da je bio dobro svjestan rizika koji ga tamo čekaju.

“Moj suprug vjeruje da čini ono što Bog želi od njega. To je on, čovjek vjere. Mi smo misionari, a on je smatrao kako treba nešto učiniti, a ne samo pričati”, rekla je Karen Short i dodala kako je suprug imao sa sobom i nekoliko snimljenih gospel pjesama na korejskom jeziku. Supruga je rekla kako su je obavijestili da su optužbe protiv Johna “ozbiljne”.

Iz australskog Ministarstva vanjskih poslova poručili su kako čine sve da zaštite svog državljanina, ali im u tome odmaže činjenica da Australija nema svoje diplomatsko predstavništvo u komunističkoj državi. Sve što čine, čine preko švedskog diplomatskog predstavništva koje u Pyongyangu zastupa i njihove interese.

“John je u Božjim rukama, eto kako gledam na to”, poručila je njegova supruga.

G. An. | Bitno.net