Laura K

Laura Keynes je pra-pra-praunuka Charlesa Darwina, utemeljitelja teorije evolucije. Nakon svog obraćenja počela je raditi za katoličku organizaciju “Catholic Voices” (“Katolički glasovi”), koja želi Katoličkoj crkvi dati glas u Velikoj Britaniji u medijima i javnosti.

Za katolički vjesnik “Catholic Herald” Keynes je ispričala kako je zapravo pronašla svoj put natrag u Crkvu. Kći oca ateista i majke katolkinje krštena je kao dijete u Katoličkoj crkvi. Kao mlada djevojka izgubila je vjeru i svaki kontakt s Crkvom, piše ona. Studij Filozofije na Oxfordu potaknuo ju je da ponovno preispita svoje vrijednosti: koju ulogu čine i imaju ljudski odnosi, feminizam, moralni relativizam, svetost i dostojanstvo ljudskog života?

Rasprava o knjizi Richarda Dawkinsa “Zabluda o Bogu” nije ju pustila na miru i dovela ju je do dubljeg nutarnjeg preispitivanja o Bogu, prisjeća se ona. Njezina odluka da se ponovno vrati u Crkvu, nakon pomnog razmišljanja i preispitivanja, začudila je i iznenadila sve njezine prijatelje i obitelj.

“Činilo se da je pametna i inteligentna djevojka,” bio je jedan od komentara o tome. “Kao Darwinka i sada katolkinja, ne ispunjavam uobičajena očekivanja”, piše Laura.

Francisko Pavljuk | kath.net | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]