Katolički mediji diljem svijeta pišu o mogućem čudu koje se dogodilo u Fatimi tijekom Svjetskog dana mladih.

Šesnaestogodišnja Jimena koja je izgubila 95% vida tvrdi da joj se vid posve povratio nakon što se pričestila u Fatimi tijekom svete mise.

“Otvorila sam oči i mogla sam vidjeti savršeno dobro”, kazala je Jimena u razgovoru za španjolsku radiostanicu COPE.

Jimena je u Lisabon otputovala iz Madrida sa skupinom iz Opusa Dei. U danima prije putovanja, njezina rodbina i poznanici organizirali su devetnicu Gospi Snježnoj, čiji se blagdan slavi 5. kolovoza, upravo na dan kada je 16-godišnjakinja progledala.

Toga se jutra mlada Španjolka probudila kao i prethodne dvije i pol godine s “vrlo zamagljenim” vidom.

Otišla je na svetu misu koja je bila organizirana u sklopu Svjetskog dana mladih, a, kako svjedoči, nakon pričesti je počela snažno plakati.

“Bio je zadnji dan devetnice i htjela sam ozdraviti i jako sam molila Boga da me izliječi”, ispričala je.

“Kad sam otvorila oči, mogla sam savršeno vidjeti,” nastavila je Jimena. “Osjećaji su me preplavili jer sam vidjela oltar, tabernakul, moje prijateljice su bile tamo, i mogla sam ih savršeno vidjeti.”

Osim toga, rekla je da je mogla pročitati molitvu devetnice koju je molila te da još uvijek čita “prilično dobro” unatoč duljem razdoblju bez jasnog vida.

Jimena je zahvalila svima koji su bili dio molitvene skupine kazavši da je sve ovo bio ispit vjere. “Djevica mi je dala veliki dar koji neću zaboraviti”, kazala je.

U razgovoru za španjolsku ACI Prensu nadbiskup Barcelone, kardinal Juan José Omella, nazvao je moguće čudo “milošću Božjom”.

Kardinal je kazao da je razgovarao s Jimenom putem videopoziva te da mu je ona objasnila što se dogodilo. “Djevojka je bila jako uzbuđena; bila je slijepa neko vrijeme i učila je Brailleovo pismo već dvije-tri godine”, rekao je kardinal.

Omella je potaknuo vjernike da se zahvale na ovom događaju istaknuvši kako će liječnici donijeti sud o cijelom događaju.

“Ali zasad možemo reći da je to za djevojku bio veliki događaj. Recimo čudo. Nije vidjela, a sada vidi. Sada će liječnici imati priliku reći ostalo, ali ona je otišla kući povraćenog vida. Ona vidi, blagoslovljen neka je Bog”, kazao je kardinal.