„Podijeliti vjeru“, tema je godišnjega prikupljanja milodara za Crkvu u Latinskoj Americi, koje je potaknula Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država. Novac će se prikupljati – kako je objavljeno na web stranici sjevernoameričkih biskupâ – 25. i 26. siječnja 2014. godine, a njime se želi priznati veliki dar latinskoameričkih vjernika, kao i žar koji unose u vjeru. Zbog toga, osim što im želimo pružiti pomoć i potporu, od katolika južnog kontinenta imamo također mnogo toga naučiti – istaknuli su sjevernoamerički biskupi.

Godišnje je prikupljanje milodara za Crkvu u Latinskoj Americi ustanovljeno 1965. godine, na završetku Drugoga vatikanskog sabora, a služi kao potpora gospodarskim i pastoralnim nacrtima u 25 pokrajina Srednje Amerike, Latinske Amerike, te Kariba. Posebna se prednost daje nacrtima evangelizacije i kateheze, također i u okviru takozvane „Kontinentalne misije“. Pokrenuta 2007. godine u Aparecidi, kontinentalna misija poziva sve vjernike da budu svjedoci i misionari Evanđelja na svim područjima nacionalnoga javnog života, kao i u teškim trenutcima u životu, i to uvijek gledajući na opće poslanje Crkve.

Na kraju valja podsjetiti da je veliki dio milodara prikupljenih proteklih godina bilo namijenjeno za obnovu Haitija, nakon razornoga potresa 2010. godine.

Radio Vatican