Svećenik

Poljska biskupska konferencija odlučila je otvoriti sjemenište za kandidate koji imaju preko 35 godina života, a ta bi ustanova trebala započeti s radom u Krakovu u novoj akademskoj godini, objavila je poljska Katolička inofrmativna agencija (KAI).

Kako je izjavio biskup Artur Mizinski, postoji potreba za otvaranjem takvoga sjemeništa jer je sve više onih koji osjete svećenički poziv nakon okončanog studija, u tom razdoblju svog života. Rektori sjemeništa sve su više izvješćivali o velikom broju muškaraca koji imaju više od 35 godina života, a žele početi duhovnu formaciju, te su biskupi na nedavnom zasjedanju odlučili o pokretanju rada takve ustanove i odredili pisanje njezina statuta. Donja granica za kandidata bila bi 35 godina, a gornju biskupi još nisu utvrdili.

Sjemenište će, kako je još izvijestio KAI, mogli biti pod nadležnošću Biskupske konferencije, ali bi s njim trebali upravljati redovnici iz Družbe svećenika Isusova uskrsnuća koji imaju svoje prostorije u Krakovu i ustupili bi ih sjemeništu.

G. An. | Bitno.net