TREĆA GODIŠNJICA TRAGEDIJE U JAPANU

Caritas i dalje poziva na pomoć stradalima u razornom potresu

Japan je 11. ožujka obilježio treću godišnjicu od tragičnog potresa i tsunamija u kojima je poginulo više od 17 tisuća ljudi. Japanski Caritas uputio je poziv katolicima diljem Japana i svijeta na molitvenu i materijalnu potporu svima onima čiji su životi pogođeni tim potresom

Foto: www.asianews.it

Foto: www.asianews.it

U razornom potresu koji je 11. ožujka 2011. pogodio Japan, a slijedio ga je tsunami, poginulo je 17 tisuća ljudi, stotine tisuća je ostalo bez imovine, a posljedice te nesreće osjećaju se još i danas. Istaknuo je to predsjednik Japanskog Caritasa biskup Isao Kikuchi u pismu koje je uputio katoličkoj javnosti, a koje prenosi Radio Vatikan. Biskup potiče katolike diljem Japana i svijeta na molitvenu i materijalnu potporu svima onima čiji su životi pogođeni tim potresom.

– Još je uvijek mnogo ljudi “u područjima koje je pogodila ta strašna nepogoda koji ne mogu povratiti nadu u budućnost i koji žive u tami beznađa i gubitka – napisao je biskup zahvalivši svima koji su do sada iskazali svoju vjerničku i ljudsku solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 12. ožujka 2014.

Možda vam se svidi