2013_12-Taize-Strasbourg-affiche_72dpi

Na kraju molitve u katedrali u Strasbourgu u ponedjeljak 30. prosinca brat Alois, prior zajednize iz Taziea, objavio je kako će domaćin sljedećega, 37. po redu Europskog susreta mladih u organizaciji zajednice, kao jedne od postaja Hodočašća povjerenja na zemlji, biti Prag i to od 29. prosinca 2014. do 2. siječnja 2015. godine.
Tim povodom molitvi u katedrali pridružili su se i praški nadbiskup kardinal Dominik Duka i predsjednik Ekumenskog vijeća Crkava u Češkoj pastor Daniel Fajfr, koji su mladima izrekli dobrodošlicu.

Na molitvi brat Alois progovorio je o jedinstvu kršćana i rekao kako će temom idućeg susreta biti što treba učiniti kako bi crkva još više postala zajednicom.

„Zar nije došao čas za nove i konkretne korake koji će dovesti do jednistva među podijeljenim kršćanima, tako da Crkva doista postaje mjestom prave tajednice”, rekao je brat Alois i dodao kako su dva puta za jačanje tog zajedništva.

– Prvi je zajednička molitva, a drugi je susretanje kroz pomaganje najsiromašnijima – rekao je brat.

Inače, na ovogodišnjem susretu sudjeluje više od 30 tisuća mladih iz Europe i svijeta. Hodočašće povjerenja na zemlji nastavit će se i na drugim kontinentima. Nakon Azije, sljedeće godine na redu je Amerika. Tako će postaje biti u Teksasu i Meksiku u travnju i svibnju te u listopadu na Karibima, gdje će se susreti održati u Dominikanskoj Republici, Haitiju, Portoriku i Kubi.

IKA/KAI