Pandemija koronavirusa u bitnom je utjecala na način održavanja i vrijeme liturgijskih slavlja kojima će predsjedati Sveti Otac za ovogodišnji Božić. Tako će Papa sv. misu u noći rođenja Isusa Krista slaviti u 19:30 u četvrtak, 24. prosinca, u bazilici sv. Petra. Sudjelovanje vjernika bit će ograničeno zbog cjelokupne zdravstvene situacije u svijetu pa tako i u Vječnom gradu.

Na samu svetkovinu Božića Sveti Otac će uputiti svoj tradicionalni blagoslov Urbi et Orbi u 12 sati.

Posljednjega dana građanske godine,  31. prosinca, papa Franjo će predvoditi Prvu večernju i Te Deum kao znak zahvalnosti u 17 sati u vatikanskoj bazilici. Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice, koja se slavi 1. siječnja, kada se obilježava i 54. svjetski dan mira, Papa će predslaviti misu u vatikanskoj bazilici u 10 sati.

Konačno, na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja, euharistijsko slavlje bit će u 10 sati u vatikanskoj bazilici, javlja Vatican news.

U priopćenju se također precizira da će sudjelovanje u proslavama biti vrlo ograničeno, kao i posljednjih mjeseci, u skladu s predviđenim mjerama zaštite i podložnim promjenama zbog zdravstvene situacije.