Biskup vodi korizmenu obnovu preko mobitela

Biskup koszalinsko-kolobrzeski Edward Dajczak organizirao je za vjernike te katoličke biskupije, ali i sve druge zainteresirane u Poljskoj, svojevrsnu korizmenu duhovnu obnovu koju će predvoditi on i to preko – svakodnevnih SMS poruka.

Kako je biskupija nedavno objavila, Dajczak će svim zainteresiranim svakodnevno slati poruke od 160 znakova, kako su ih nazvali u biskupiji “korizmene duhovne poticaje”, nad kojima će vjernici moći meditirati i ulaziti dublje u otajstvo korizme.

Iz biskupije upozoravaju kako ova “SMS duhovna obnova” nikako ne može biti nadomjestak za one redovite koje se održavaju u župama. Ipak, one mogu poslužiti kao dodatak duhovnim obnovama u župi, a mogu i pomoći vjernicima koji iz raznih razloga župnim obnovama ne mogu nazočiti. U Dajczakovu korizmenu duhovnu obnovu mogli su se uključiti svi koji su poslali SMS na određeni broj i nakon toga primati besplatne poruke sa korizmenim meditacijama.

Biskup Edward Dajczak i inače je poznat po raznim inicijativama koje možemo svesti pod nazivnik “Nova evangelizacija”. Upravo je on duhovnikom i začetnikom Przystanek Jezusa, evangelizatorskih aktivnosti koje se svake godine održavaju na Przystanek Woodstocku, jednom od najvećih rock festivala u Europi, na kojemu se okupljaju stotine tisuća mladih.

G. A. | Bitno.net