Kršćanski filmski kritičar o Williamsu

‘Bio je blizu toga da pusti Isusa Krista u svoj život, ali nije napravio taj odlučujući korak’

Kršćanski filmski kritičar Ted Baehr susreo se s Williamsom nekoliko puta, a često su razgovarali o Bogu

Robin-Williams-robin-williams-23617866-2100-1382

Kršćanski filmski kritičar Ted Baehr progovorio je o svojim susretima s nedavno preminulim američkim glumcem Robinom Williamsom i rekao kako je ovaj u jednom trenutku tijekom svojih programa rehabilitacije bio blizu toga da prihvati Isusa Krista u svoj život.

“Ali, nastavio je tražiti i nikada nije našao ono što mu je trebalo”, stoji u članku koji je stranica Movieguide na kojoj je Baehr urednik objavila nakon glumčeve smrti. Kasnije je Baehr u razgovoru za stranicu The Christian Post rekao kako je Williams bio jako zainteresiran razgovarati o Bogu. Baehr ga je susreo nekoliko puta i jednom su imali dugačak razgovor o Isusu Kristu. Nažalost, unatoč tome, Williams nikada nije prošao kroz obraćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegove ovisnosti bili su demoni koji su ga proganjali. Nekoliko je puta tražio pomoć u kršćanskim centrima za odvikavanje, ali nije uspio naći unutarnji mir koji je tražio”, rekao je američki kritičar.

Baehr je rekao i kako je Williams bio “fascinantan intelektualac” i kako je industrija zabave prepuna ljudi poput njega, koji trebaju molitvu kako se ne bi uništili.

Williams je u jednom razgovoru iz 2007. govorio o tome kako se tijekom terapije liječenja od alkoholizma u njemu javila potreba za “osjećajem” Boga.

“Misao o Bogu koji voli i oprašta može puno pomoći čovjeku koji je alkoholičar”, rekao je tada.

G. An. | Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 19. kolovoza 2014.

Možda vam se svidi