Papa

U ponedjeljak 27. kolovoza predsjednik Michel Sleiman susreo se s komisijom zaduženom za organiziranje Papina putovanja. Prema izvješću državne novinske agencije NNA na susretu se raspravljalo o pitanjima službenog dijela programa, o sigurnosti i o medijima. Izjave nakon susreta dali su ministar zadužen za planiranje pohoda Nazem Khoury, nuncij nadbiskup Gabriele Caccia i nadbiskup Bejruta Pavao Matar.

Neovisno o tome, prema pisanju NNA, predsjednik Sleiman istoga dana razgovarao je s načelnikom Glavnog stožera vojske generalom Jeanom Qahwajiem. Središnja tema bile su mjere snaga sigurnosti glede osiguravanja pograničnog područja te stanje u gradu Tripoliju na sjeveru zemlje. Ondje je u nedavnim borbama između šijitskih alavita i sunita prema podacima agencije do sada ubijeno 17 osoba.

Istoga dana maronitski patrijarhu Bechara Boutros Al-Rai primio je u posjet potpredsjednika saudijske humanitarne organizacije “Alwaleed Bin Talal Foundation” Leila El-Solh Hamadeha, kako bi zajedno razmotrili stanje u Libanonu i u regiji. (ika/bitno.net)