Vlč. Ilija Kelić, uz blagoslov mjesnog biskupa, pokrenuo je kampanju prikupljanja sredstava za pokretanje društveno poduzetničkih projekata u Banjolučkoj biskupiji.

„Pridružite nam se u stvaranju temelja održive budućnosti Banjolučke biskupije. Crowdfunding kampanjom ‘Pomozite Banjolučkoj biskupiji u stvaranju održive budućnosti’ želimo mobilizirati zajednicu kako bi se osigurala financijska održivost Banjolučke biskupije koja je jedna od najsiromašnijih na svijetu“, stoji u opisu kampanje koja je pokrenuta preko platforme Bona Fides.

Prikupljenim sredstvima Banjolučka biskupija planira kupiti zemljište i pokrenuti nekoliko društveno poduzetničkih projekata koji će biskupiji osigurati kontinuirane prihode, smanjiti njenu ovisnost o dobrotvornim prilozima te ekonomski, kulturno i duhovno oplemeniti biskupijsku zajednicu.

„Projekt samoodrživosti zamišljen je kao oživljavanje bogate tradicije svega onoga što su monasi, nekad najveće trapističke opatije u svijetu Marije Zvijezde, donijeli na ovo banjolučko, nekad potpuno nerazvijeno područje. Pokretanje proizvodnje raznih ekoloških prehrambenih proizvoda te raznih napitaka kao i kvalitetna ugostiteljsko-turistička ponuda te duhovna oaza planirana kroz međunarodni centar za mlade, jedinstveni su projekt rijetko viđen na ovim prostorima“, navodi se u tekstu kojim se poziva na financijsku pomoć.

Ciljani iznos koji je potreban za prvu fazu projekta je 500 tisuća eura, a više detalja o ovoj inicijativi kao i načinu kako se možete uključiti u nju možete saznati ovdje.