Žaloste nas vijesti o tako brojnim afričkim seliocima koji stradavaju u pustinjama sjeverne Afrike i na Mediteranu, te upućujemo apel afričkim državama i vladama da primjene preventivne mjere kako bi se zaustavila ta opasnost. Odlučno tražimo od afričkih vlada da učine sve moguće kako bi zajamčile nužne društveno-gospodarske i političke uvjete, kao i mogućnosti za zapošljavanje za našu uznemirenu nezaposlenu mladež – napisali su, u zajedničkoj poruci, članovi Biskupske konferencije Gane i Kršćanskoga vijeća Gane, na svršetku nedavnoga susreta.

Pozivamo mlade Afrikance da ostanu u zemlji u kojoj su rođeni i da rade kako bi zaradili za svoj svakodnevni kruh. Ne smiju vjerovati da Europa i druga mjesta izvan Afrike automatski jamče udobnost i užitke – istaknuto je u poruci.

Kršćanski su vođe u Gani također očitovali iznenađenje viješću o tomu da se zemlja nalazi pred stvarnom opasnošću da uđe u skupinu visoko zaduženih zemalja – prenosi agencija Fides. Stoga su uputili apel Vladi da učini sve moguće kako bi spasila gospodarstvo Gane, te tako ne bude ponovno uvrštena u skupinu visoko zaduženih zemalja, iz koje je nedavno izišla. Na kraju su izrazili nadu da će promjena zakona o naftnim prihodima donijeti više koristi građanima Gane.

Radio Vatikan