U sklopu redovitog susreta za mlade u Samostanu sv. Frane utorkom, ovoga utorka 22. studenoga, svoje je svjedočanstvo imao Ante Vlašić, poznatiji kao Ante Cash.

Na početku susreta fra Bojan Rizvan, voditelj susreta mladih, predmolio je molitvu te ukratko predstavio govornika na ovom susretu. Fra Bojan je kroz stihove pjesama Ante Casha predstavio zajednicu mladih te je pozvao Antu Vlašića da iznese svoje svjedočanstvo.

U svojem govoru, Ante se zahvalio fra Bojanu na dobrodošlici te izrazio svoju iznenađenost brojem okupljenih. Ukratko se osvrnuo na svoju obiteljsku priču iz koje dolazi istaknuvši kako je upravo u njoj puno stvari bilo neuredno. Naglasio je kako je u vremenu mladenaštva često tražio sreću i zadovoljstvo na krivim mjestima, te da ga je sve to počelo činiti nezadovoljnim. Polako je u sebi stvorio odluku moliti, te je to bila prekretnica njegova života.

Kroz pitanja koja je oblikovao fra Bojan, Ante Vlašić Cash osvrnuo se na svoje doba mladenaštva, vremena u kojem se bavio glazbom, ali i svojeg trenutnog obiteljskog života koje ga je od protekle godine vezalo za Zadar. Ante je kroz životne primjere pokušao mlade ohrabriti u njihovom životu vjere, te im je istaknuo važnost poslušnosti Crkvi. “Često se danas propagira stav ‘Isus da, Crkva ne’, ali to je najveća zabluda”, naglasio je Ante Cash te mlade potaknuo na ljubav prema Crkvi, unatoč njezinim brojnim slabostima koji se očituju u nekim osobama.

Ante se osvrnuo i na pojedina pitanja koja su postavili okupljeni mladi te im je istaknuo važnost obitelji, kao i vremena koje je potrebno posvetiti njima. Osvrnuo se i na prednosti života u manjoj sredini, kao i potrebi međusobnog okupljanja katolika koji imaju isti pristup društvenom životu.

Osim toga, Ante se osvrnuo i na medije ističući kako su često u đavolskoj službi, te da im ne smijemo u potpunosti dati svoje povjerenje. Pozvao je mlade da svoje bračne supružnike traže u Crkvi te nađu u svom životu duhovnika koji će im dati smjernice za život u poslušnosti Radosnoj vijesti.

Na koncu susreta, fra Bojan se zahvalio Anti na gostovanju, te mu je uručio prigodne darove kao znak zahvalnosti. Nakon zajedničke molitve i blagoslova, mladi su nastavili druženje s Antom u samostanskoj blagovaonici.

Snažno svjedočanstvo Ante Casha koje je objavio Bitno.net možete pročitati OVDJE.

Izvor: Facebook Župe Presvetog Srca Isusova – Zadar