Anglikanski primas najavio ostavku

Canterburyjski nadbiskup Rowan Williams objavio je da će odstupiti sa svoje funkcije duhovnog poglavara Anglikanske crkve.

Primas

Nadbiskup Canterburya Rowan Williams objavio je 16. ožujka na svojoj mrežoj stranici vijest da daje ostavku na mjestu primasa Anglikanske crkve i da prihvaća mjesto rektora Magdalene Collegea u Cambridgeu, objavio je britanski katolički tjednik The Tablet.

Novu dužnost nadbiskup Williams preuzet će od siječnja iduće godine. Njegova je odluka već obznanjena britanskoj kraljici koja je službeni poglavar Anglikanske Crkve. Nadbiskup Williams je imenovan 2002. godine 104. nadbiskupom Canterburya i na toj će dužnosti ostati do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katolički westministerski nadbiskup i predsjednik BK Engleske i Walesa Vincent Nichols zahvalio je u izjavi nadbiskupu Williamsu, istaknuvši njegovu ljubaznost, oštar um, te predanost postizanju sloge među narodima i posebno među pripadnicima kršćanske obitelji, te mu zahvalio za srdačni prijam Svetoga Oca u Velikoj Britaniji.(ika/bitno.net)

Objavljeno: 17. ožujka 2012.

Možda vam se svidi