Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegova obitelj snimili su video u kojem su pozvali vjernike na Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna.

“Sredinom rujna naći ćemo se u prostoru koji je kolijevka hrvatske državnosti i mjesto na kojem su naši preci primili vjeru, a i zavjet. Obnovimo taj zavjet svi i osnažimo obitelj, jedinu pravu i vječnu vrijednost našeg naroda i kršćanskoga puka”, poručio je splitski gradonačelnik u tom videu.

U ekskluzivnoj izjavi za naš portal Andro Krstulović Opara i njegova supruga Daniela Marasović Krstulović pojasnili su svoju motivaciju za promoviranje Nacionalnog susreta.

“Naša djeca kažu da su najsretnija kad smo zajedno u molitvi nedjeljom. Mi smo, poput tisuća obitelji najpovezaniji u tim trenutcima. Pravi je blagoslov biti na Gospinom otoku u Solinu i našemu Splitu s tim ljudima dobre volje i dijeliti tu radost. Iz takvih susreta izlazimo snažniji, vedriji i duhom bogatiji kako bismo svi zajedno bili okrijepljeni Božjim blagoslovom i tako spremniji nastavili kroz život”, poručio je bračni par Krstulović.

Ovome dodajmo kako je gradonačelnik Splita svoju proobiteljsku politiku dokazao i konkretnim potezima. Jedna od njegovih prvih odluka kao gradonačelnika bila je ona o povećanju naknada za treće dijete u obitelji. Ta je naknada s prethodnih 3000 kuna povećana na čak 55.000 kuna čime je Split postao jedan od hrvatskih gradova koji pomaže rođenje trećeg djeteta u obitelji najizdašnijim sredstvima.

Sve informacije o samom susretu možete saznati OVDJE. Posjetite i službenu stranicu Susreta (OVDJE).

Pogledajte video.

Bitno.net