Draga Julie,

zahvalna sam ti na tvojoj iskrenosti. Ona mi svakako olakšava ispunjavanje obveza koje imam kao tvoja kuma.

Kažeš da iako je usporedba s vitrajima jako poticajna, ipak se ljudi koji se iskreno vole bave “velikim stvarima, prekrasnim stvarima”, i ne bi se trebali zamarati sitnicama. Roy se ne bi složio s ovim.

On i moja prijateljica Evelyn u braku su već trideset i pet godina. Ona je neuredna osoba, a on je pretjerano pedantan. Za vrijeme njihovoga medenog mjeseca, Roy je primijetio da ona uvijek ostavlja zubnu pastu otvorenom. Zamolio ju je da ubuduće stavlja poklopac, ali ona mu se samo nasmijala, tvrdeći da on ima navike stare djevojke. Roy ju je sve ove godine pokušavao promijeniti. Bez uspjeha! Nakon trideset i pet godina poklopac na zubnoj pasti i dalje ostaje otvoren i Roy se s tim već pomirio.

Usporedi ovo s postupkom moga supruga. Na početku našega braka primijetila sam da on uvijek ostavlja sapun da pliva u maloj lokvi vode. To bi ga polako pretvorilo u ljepljivu, sluzavu tvar − što je meni jako smetalo. Skrenula sam mu pažnju na to. Od tog je dana on nakon svake uporabe sapun sušio – i to tako dobro da ja iz “sapunskog dokaza” više uopće nisam mogla procijeniti je li se oprao ili ne. (Štoviše − a to je tipično za njega − i on je snažno zamrzio sluzavi sapun). To me je tako dirnulo, da do današnjeg dana osjećam val zahvalnosti pune ljubavi za ovu malu, ali značajnu gestu ljubavi.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Moj suprug je uistinu znao voljeti. I upravo je zbog toga uspio povezati i najmanje stvari s ljubavlju i bio je spreman promijeniti sebe kako bi udovoljio svojoj voljenoj u svim opravdanim stvarima. Ova značajka je tipična za veliku ljubav.

Sigurna sam da ćete i vi, kako vaša ljubav s vremenom bude sve više rasla, shvatiti da što je ljubav veća, to ona više prožima čak i one najmanje vidike života.

S ljubavlju,

Lily

Preuzeto iz knjige Alice von Hildebrand, ”Ljubavlju oplemenjeni”