Ja, kao vjernica, odavno sam molila Boga da mi pokloni osobu koja me neće udaljavati od mojih uvjerenja. Tako je i bilo. Nikada nisam molila da bude vjernik, već da me ne odvaja od Njega.

Prije nego što sam se udala, razmišljala sam o činjenici da on nije kršćanin. Pristao je da se vjenčamo u crkvi i da naša buduća djeca budu odgajana u kršćanskom duhu (imamo ih troje, svi su kršteni i primili su prvu svetu pričest).

Prihvatila sam ovaj križ, da živim vjeru u samoći unutar braka sa zadatkom da volim Boga za sebe i za njega.

Ponekad je teško sama živjeti vjeru: kad vidiš parove na misi, ili kad pomisliš da ne možeš moliti zajedno s partnerom…

Ali sve to predajem Bogu kako bi on to promijenio i ulagao zajedno s mojom molitvom u promjenu srca moga muža i moje djece, da bi mogli imati iskustvo Boga.

Osjećam se pozvano da slijedim Božju volju i da budem ta koja će donositi svjetlo vjere u moju obitelj, moleći uvijek da meni drage osobe pronađu vjeru.

Biti dio obitelji vjernika i nevjernika čini to da smo više uronjeni u svijet, da imamo jako blizu različite točke gledišta, sa slobodom i uvjerenjima koja se poštuju.

Bog je učinio da moja vjera postane jača, jer je u moje ruke stavio veliku zadaću i ispunio ono što sam ga molila na početku ovoga puta: da me ništa ne udalji od mojih uvjerenja.

Moja vjera mi pomaže da se pouzdam u Boga, i u trenutku za kojeg On misli da je prikladan, dodirnut će srca dragih mi osoba, ali da to učini potrebna mu je moja molitva. “Ništa bez Tebe, ništa bez nas.”

Ines Fontanals Cabre | Aleteia.org

Prijevod: Monika Zovko | Bitno.net