1. Već od malih nogu dajte djetetu sve što želi. Tako će znati da je zadužio svijet time što se rodio.

2. Kada čujete kako govori ružne riječi nasmijte se na to. Tako će misliti da je baš sladak. Time će te ga isto tako potaknuti da upotrijebi još “slađe” izraze od kojih će vam se uskoro početi dizati kosa na glavi.

3. Nikad ga nemojte slati na vjeronauk. Čekajte dok postane punoljetan, pa neka onda sam odluči.

4. Izbjegavajte riječ “loše”. Mogao bi razviti kompleks manje vrijednosti. To bi moglo uvjetovati da kasnije, kada bude uhićen zbog krađe, vjeruje da ga društvo nepravedno progoni.

5. Ako nešto ostavi razbacano da leži unaokolo (knjige, cipele, odjeća…) lijepo to pokupite i pospremite. Sve činite umjesto njega tako da zna da to može uvijek očekivati.

6. Neka čita, sluša i gleda što god hoće. Dobro pazite jeste li dobro očistili pribor za jelo i čašu iz koje pije.

7. Što češće se svađajte u prisutnosti djece tako da ne budu previše iznenađeni kada se jedno jutro probude u raspadnutoj obitelji.

8. Dajte svome djetetu novaca koliko god želi potrošiti. Nemojte ga poticati na štednju. Ako ste vi teško zaradili svoj novac ne treba i on.

9. Udovoljite svakoj njegovoj želji za hranom, pićem i udobnošću. Pobrinite se da mu udovoljite u svemu tome. Ako mu nešto zabranite može postati nezadovoljan.

10. Ako se zavadio sa susjedima, učiteljima ili policijom uvijek zauzmite njegovu stranu. Svi oni imaju predrasude prema vašem djetetu.

Nepoznati autor